Senaste inläggen

Av Klubbarps Hundklubb - 29 juni 2016 08:15

Ikväll är det hundcafé med tipspromenad.


Fika finns att köpa från klockan 18.00


Tipspromenadens utgång är 18.30 - 18.45 (långa svängen)


Prisutdelning sker när alla är tillbaka!


Välkomna!


// Heléne

ANNONS
Av Klubbarps Hundklubb - 28 juni 2016 11:41

Lördagen den 2 juli vandrar vi på Torpön!


Du har väl inte missat att anmäla dig. Sista anmälan är onsdag kväll.


Anmäl på klubbens telefon.


Välkomna!


// Heléne

ANNONS
Av Klubbarps Hundklubb - 27 juni 2016 23:30

Då var det måndagskväll igen. Som varje måndag så var det gruppträning på schemat. Ikväll var det mycket kontaktövningar somstod på schemat. Att behålla kontakten när man går slalom mellan köttbullar är inte det lättatste om man har matglad hund. Tappar föraren och hunden kontakten så har hunden huniit tuggat i sig köttbullar.Efter köttbulleslalom så blev det fler slalomövingar ute på stora träningsplanen. Hundmöten, fotgående, inkallning och hälsa övningar hanns också med. Givettivs fanns det fika att köpa under kvällen.


Nästa vecka kör vi igen. Välkomna då!

Av Klubbarps Hundklubb - 18 juni 2016 10:23

Under veckan som gått har det varit två kursavslutningar ena avslutning var i tävlingskydnad och den avslutningen var i ringträning.Det har också varit en unghundkurs, en blandkurs, en agilitykurs, gruppträning och HiH. Måndagen och tisdagen bjöd på fint väder medan torsdagen bjöd på regn.När sole var framme var det varmt och några av hundarna slöade till. När det regnet sedan kom blev kursdeltatarna blöta likaså våra instruktörer. Tur att köket har haft både varm och kall dryck med gott tilltugg.


Lite bilder ringträningen


Det första man ska göra är stå fint, men det är inte alla som är med på noterna. Det går ju lika bra att sitta och titta på annat som finns runtomkring.

       


Men det var några som ställde sig fint.

          


Har man tråkigt i ringen kan man alltid göra något annat, som att ligga....        

     


som att spana efter kompisar eller busa....

          


Bordet är till för de små hundarna att stå fint på....

 


.....men kan även användas av stora hundar kan stå fint på ett litet bord....

   


Av Klubbarps Hundklubb - 7 juni 2016 23:45

Ikväll var det dags igen för ringträning. Tur med vädret hade vi, så sken från en nästan klarblå himmel. Hundarna och förarna var duktiga. Trots värmen så travade hundarna så fint de bara kunde. Stå fint var inte heller några problem. De små hundarna fick stå bordet medan "domaren" undersökte dem.
   

Av Klubbarps Hundklubb - 29 maj 2016 15:31

Idag samlades vi vid Bergs Slussar. Tur med vädret hade vi, det var uppehåll medan vi gick. När kom tillbaka till bilarna för att fika så öppnade himlen och det började att ösregna! Snabbt sa vi hejdå och hoppade in i bilarna för att slippa bli helt genomblöta. Promenaden blev 6km lång. Från Berg till Ljungsbro och tillbaka. På dagens promenad fick vi träna på hundmöten, möte med cyklister, möte med motionär, änder som simmar i kanalen, kråkor som flyger runt omkring oss och möte med en båt! Dagens lilla utmaning för oss med badglad hundar var att hålla de borta från vattnet. En badglad labrador såg dock till att han fick simma i kanalen en bit.


Vill du vara med och vandra så finns  det en möjlighet kvar. Lördagen den 2 juli är det vandring på Torpön. Slingan vi går då är cirka 1,2 mil.


Lite bilder från dagen:


       


Ha en bra sommar så ses vi höst!

Av Klubbarps Hundklubb - 5 maj 2016 09:53

Igår kväll var kurs i klasisk ringträning hos oss på klubben. Den är på tre gånger och vi tränar olika saker varje gång. Efter presentationen av ekipagen så började vi från början. Alltså vad händer precis innan man går in, vad ska man ha för halsband/koppel, var ska man stå och hur man ställer upp sin hund. När det är klart så gick vi igenom vad händer näst. Det blev mycket spring i ringen med hundar som for runt lite som de tyckte. Men det gick bra för alla. Det märktes att några hundar var vana och några var nybörjare. Tur att vår kursledare har gott om tålamod. Givettvis var det ju fika också. Den kom som en välbehövlig paus. Efter pausen verkade somom hundarna skärpte till ig och körde ett pass från sin bästa sida.


Lite bilder från kvällen:


Ska vi sitta eller hur ska vi stå?


     


Alltså stå såhär?


          


De små raserna ska även stå bordet...

     


Jaja mer träning behöver vi!!


Vi ses nästa vecka med nya klurigheter.

  

Av Klubbarps Hundklubb - 18 april 2016 23:30

Då var det måndag igen och kvällens många aktiviteter var igång. Det var mycket folk och hundar som var på plats denna kväll. Vi hade besök av lite valpar som var med för lite miljöträning. 

De  aktiviteter som var igång var måndagsträning, spårkurs och lydnaskurs. Det är tur att vi har ett så stort och fint område att vara på.

Måndagsträningen bestod av dog-parkcor, där utnytjades allt från bord och stolar till safaristigen. Spårkursen höll till i skogen och lydnaskursen var ute på stora apellplan och tränade.

Givetivs fanns det fika till alla som ville ha.


Välkomna nästa vecka på måndagsträningen. Det kostar 20 kronor att vara med.


En bild lyckades vi få ikväll. Det är cocker spanieln Vanessa som är uppe och går på vår elefant.

 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se